2013. augusztus 15., csütörtök

egy bejegyzés Lillának, hű olvasónknak :)

  Tegnap Rád gondoltam, amikor délután 8 virgonc gyerkőcre vigyáztunk. Itt Angliában divatosak az úgynevezett playdate-k. Ilyenkor egy családnál (tegnap nálunk) hasonló korú gyerekek és szüleik találkoznak. Az anyukák beszélgetnek, az au-pair-ek pedig vigyáznak a gyerekekre. Szerintem ez egy okos dolog. Hozzászoknak a kicsik a társasághoz, közös játszáshoz, megtanulnak megosztozni a játékokon. Így készülnek fel az ovira.

  Egytől hatévesig voltak tegnap gyerekek nálunk. Kislányok, fiúk vegyesen. A figyelmünk 8 felé oszlott, mert egyiküket sem szabadott egy másodpercre sem mellőzni. Az egyik elmászik, a másik verekszik, a harmadik csúszdázna, hintázna, enne, mindenki mást szeretne… A végére el is fáradtunk Eszterrel, de jót szórakoztunk. Én úgy éreztem magam, mint egy óvónéni…Kivittünk egy csomó játékot az udvarra. Almát szedtünk, fogócskáztunk, hintáztunk. Bedobtam vagy 15 halrudacskát, és sült krumplit a sütőbe, átvarázsoltam az asztalt, szívószálak, alátétek, úgy ahogy azt kell…Aztán jött a vacsi, majd egy kis Peppa Pig a tv-ben. Jutalmul minden gyereknek egy Ice Lolly. A végén ketten papásat játszottak. A mi nagyobbik kisfiúnk volt az apuka, egy másik kislány a lánya, az egyéves ikerfiúnk pedig: a nagypapa! :D Látnod kellett volna. Ezen mindenki úgy nevetett. Aztán végül is szépen mind hazamentek. A kert meg a ház olyan volt, mint ha felrázták volna. Játékok szanaszét, közben az ikreket etetni, altatni.         
  Vannak napjaink, amikor úgy 4 óra tájban valamelyikünk megállapítja: Ma szükségünk van egy fagyira. És olyankor munka után  kimegyünk a TESCO-ba, veszünk egy doboz fagyit, és pillanatok alatt eltűntetjük a parkban. Valahogy így fújjuk ki a nap fáradalmait. Ajánlom Neked is! Tegnap az idei óvodai gyakorlat jutott még eszembe. Jó lesz, már várom! Puszi

1 megjegyzés:

  1. De drága vagy! :) Hiányzol nagyon.. most úgy áll a történet, hogy csak miattad várom a sulit, hogy végre lássalak.

    Ui.: Andris anyukája isteni finom kókuszos mini csigát tud sütni, amit ha megeszek mindig Rád gondolok és a reggeli vagy (éjjel-nappali) 'torkoskodásodra' (ami egyáltalán nem sok). Szóval egy szó, mint száz megszerzem a receptet és egyik nap sütünk mi is a koliban.

    Nemsokára jössz!
    xoxo

    VálaszTörlés